آیا ممکن است که رژیم غذایی کم نمک به سلامتی آسیب برساند؟
آیا ممکن است که رژیم غذایی کم نمک به سلامتی آسیب برساند؟
گزارشات به دست آمده، نشان میدهند که محدود کردن سدیم میتواند مضر باشد. اما متخصصین قلب، به این یافتهها انتقاد دارند.
مطالعهای جدید که بحثهای بسیاری را با خود به دنبال داشت، ادعا کرد یک کم نمک، میتواند به سلامت قلب آسیب بزند.
محقق ارشد، اندرو منت: به نظر میرسد که محدود کردن طعام به کمتر از ۳۰۰۰ میلیگرم در روز، می تواند به همان اندازهی نمک زیاد در رژیم غذایی افرادی که فشار خون بالایی دارند، خطر بیماری های قلبی را افزایش دهد.
منت که یک استادیار در دانشگاه مکمستر کانادا است افزود: مقدار بهینهی سدیم (نمک) زمانی به دست میآید که نه زیاد باشد و نه کم.
انجمن قلب آمریکا (AHA)، به شدت منتقد مطالعات منت است. آنها گفتند این مطالعات بر اساس اندازه گیریهای غلط از میزان دریافتی سدیم انجام شده است و نباید کسی با استناد به آن، دیگر نگران نمک اضافی در تغذیهاش نباشد.
دکتر الیوت انتمن، رئیس سابق AHA: این تحلیل دارای نقصانهای بسیار است و اطلاعات جدیدی در اختیار ما قرار نمیدهد و از آن نباید برای ارائهی راهبردهای عمومی استفاده کرد.
او افزود که انجمن قلب آمریکا، به توصیه کردن استفاده از سدیم کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم در روز ادامه خواهد داد.
بیشتر آمریکاییها نزدیک به ۳۴۰۰ میلیگرم در روز سدیم مصرف میکنند که بیش از دو برابر مقدار توصیه شده توسط AHA است.
منت گفت که بر اساس آزمایشات او، تنها افرادی که فشار خون بالا دارند باید نگران کاهش مقدار نمک مصرفی خود باشند.
او گفت که نتایج مطالعاتش نشان دادند، رژیم غذاییای که نمک کمی در آن باشد، احتمال حملهی قلبی یا سکته را ۲۶٪ در افرادی که فشار خون بالا ندارند و ۳۴٪ در افرادی که فشار خون بالا دارند افزایش میدهد.
این مطالعات نشان دادند که نمک طعام بیش از حد تنها ۲۳٪ احتمال بروز خطر را برای افرادی که فشار خون بالایی دارند افزایش میدهد.
از سوی دیگر، گزارش این مطالعات نشان داد که اگر فشار خون طبیعی باشد، نمک بیش از حد اصلا باعث افزایش احتمال خطر نمیشود.
منت گفت: بر اساس دادهها، بیشتر افراد همان چیزی را که باید بخورند، میخورند. آنها در میانهی این بازه قرار میگیرند که بهترین نقطه است – امنترین بازه برای مقدار مصرف.
سازمان AHA گفت که نمک بیش از حد در بدن بعضی از افراد باعث جذب آب توسط بدن میشود و فشار بیشتری به قلب وارد میکند و نهایتا فشار خون را افزایش میدهد.
منت گفت، رژیم غذاییای که نمک کمی داشته باشد میتواند سیستم رنین-آنژیوتانسین بدن را فعال کند. این یک روند هورمونی است که فشار خون و میزان مایعات بدن را کنترل میکند.
او افزود: اگر می خواهید فشار خونتان با توجه به میزان سدیمی که دریافت میکنید ، کاهش دهید،این کار را انجام داده اید اما در واقع سیستم رنین-آنژیوتانسین را فعال میکنید.
برای آزمایشات این مطالعات، منت و همکارانش نتایج ۴ مطالعه که میزان دریافتی نمک را اندازه گیری و شرایط سلامت قلب را ثبت کرده بودند، گردآوری کردند. در مجموع، این مطالعات شامل بیش از ۱۳۳۰۰۰ نفر از ۴۹ کشور بود.
در هر کدام از مطالعات، از یک نمونهی ادرار صبحگاهی استفاده کردند تا بتوانند میزان نمک دریافتی روزانه را برای مدت زمان طولانیتری تخمین بزنند. روشی که آقای انتمن در AHA آن را ناکارآمد خواند.
افرادی که کمتر از ۳۰۰۰ میلیگرم سدیم در ادرارشان وجود داشت، در گروه کم-سدیم قرار گرفتند، در حالی که افرادی که ۷۰۰۰ میلیگرم سدیم یا بیشتر در ادرارشان قرار داشت، در گروه پرسدیم قرار گرفتند.
انتمن گفت: نویسندگان این مطالعات، این گونه برداشت کردند که اندازه گیری سدیم موجود در ادرار در یک نقطهی زمانی این چنینی، میتواند به ما بگوید که میزان سدیم دریافتی در تمام طول مطالعات چگونه بوده است.
انتمن نگران است که اخبار پخش شده از این مطالعات، مردم را به سمتی هدایت کند که تصمیماتی برای رژیم غذاییشان بگیرند که آسیب جدی به سلامت قلبشان بزند.
او افزود: اگر ناکارآمدی این تحلیلها را نشان ندهیم، ممکن است یک مشکل سلامتی بزرگ عمومی به وجود بیاید.
نتایج این مطالعات در ۲۰ می در The Lancet منتشر شد.
شارون ضرابی، متخصص تغذیه در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک: برای هزاران سال است که نمک بخشی از رژیم غذایی انسانها است. اما با شروع استفاده از غذاهای فرآوری شده، استفاده از نمک در دوزهای بالاتری برای طعم و به عنوان مادهی نگه دارند صورت گرفته است .
ضرابی گفت: ما برای بیمارانی که فشار خون بالایی دارند از رژیم غذایی دش استفاده میکنیم. این رژیم شامل انواع میوهها و سبزیجات است و مقدار نمک افزوده را محدود میکند. همانطور که بیشتر مطالعات غذایی میگویند، همه چیز باید در اعتدال باشد. به همین علت سعی کنید که از چاشنیها و غذاهای فرآوری شده استفاده نکنید، چون بیشتر از چیزی که فکر میکنید نمک دارند. مانند سس های آماده برای سالاد، خردل، پنیر، سسها و حتی محصولات نانی.
دکتر هاوارد لویت، مدیریت بخش قلب در بیمارستان دانشگاه استاتان آیلند در نیویورک: این ایده که بیشتر افراد دارند به میزان لازم نمک مصرف میکنند، بحث برانگیز است.
او افزود که این مطالعات جدید، نیاز به کنترل میزان نمک مصرفی را به عنوان وسیلهای برای پیشگیری از بیماریهای قلبی منکر نمیشود.
مقالهی منتشر شده، این گمان را نشان میدهد که وقتی فردی به میانسالی رسید، نیازی به انجام راهبردهای حال حاضر در رابطه با سدیم ندارد. اما این باعث کاهش ارزش اهداف پیشگیرانه که مهمترین دلیل ایجاد چنین راهبردهایی بودند، نمیشوند.
منبع: ، ترجمه شده از هلث دی
نوشته اولین بار در پدیدار شد.
آیا ممکن است که رژیم غذایی کم نمک به سلامتی آسیب برساند؟
گزارشات به دست آمده، نشان میدهند که محدود کردن سدیم میتواند مضر باشد. اما متخصصین قلب، به این یافتهها انتقاد دارند.
مطالعهای جدید که بحثهای بسیاری را با خود به دنبال داشت، ادعا کرد یک کم نمک، میتواند به سلامت قلب آسیب بزند.
محقق ارشد، اندرو منت: به نظر میرسد که محدود کردن طعام به کمتر از ۳۰۰۰ میلیگرم در روز، می تواند به همان اندازهی نمک زیاد در رژیم غذایی افرادی که فشار خون بالایی دارند، خطر بیماری های قلبی را افزایش دهد.
منت که یک استادیار در دانشگاه مکمستر کانادا است افزود: مقدار بهینهی سدیم (نمک) زمانی به دست میآید که نه زیاد باشد و نه کم.
انجمن قلب آمریکا (AHA)، به شدت منتقد مطالعات منت است. آنها گفتند این مطالعات بر اساس اندازه گیریهای غلط از میزان دریافتی سدیم انجام شده است و نباید کسی با استناد به آن، دیگر نگران نمک اضافی در تغذیهاش نباشد.
دکتر الیوت انتمن، رئیس سابق AHA: این تحلیل دارای نقصانهای بسیار است و اطلاعات جدیدی در اختیار ما قرار نمیدهد و از آن نباید برای ارائهی راهبردهای عمومی استفاده کرد.
او افزود که انجمن قلب آمریکا، به توصیه کردن استفاده از سدیم کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم در روز ادامه خواهد داد.
بیشتر آمریکاییها نزدیک به ۳۴۰۰ میلیگرم در روز سدیم مصرف میکنند که بیش از دو برابر مقدار توصیه شده توسط AHA است.
منت گفت که بر اساس آزمایشات او، تنها افرادی که فشار خون بالا دارند باید نگران کاهش مقدار نمک مصرفی خود باشند.
او گفت که نتایج مطالعاتش نشان دادند، رژیم غذاییای که نمک کمی در آن باشد، احتمال حملهی قلبی یا سکته را ۲۶٪ در افرادی که فشار خون بالا ندارند و ۳۴٪ در افرادی که فشار خون بالا دارند افزایش میدهد.
این مطالعات نشان دادند که نمک طعام بیش از حد تنها ۲۳٪ احتمال بروز خطر را برای افرادی که فشار خون بالایی دارند افزایش میدهد.
از سوی دیگر، گزارش این مطالعات نشان داد که اگر فشار خون طبیعی باشد، نمک بیش از حد اصلا باعث افزایش احتمال خطر نمیشود.
منت گفت: بر اساس دادهها، بیشتر افراد همان چیزی را که باید بخورند، میخورند. آنها در میانهی این بازه قرار میگیرند که بهترین نقطه است – امنترین بازه برای مقدار مصرف.
سازمان AHA گفت که نمک بیش از حد در بدن بعضی از افراد باعث جذب آب توسط بدن میشود و فشار بیشتری به قلب وارد میکند و نهایتا فشار خون را افزایش میدهد.
منت گفت، رژیم غذاییای که نمک کمی داشته باشد میتواند سیستم رنین-آنژیوتانسین بدن را فعال کند. این یک روند هورمونی است که فشار خون و میزان مایعات بدن را کنترل میکند.
او افزود: اگر می خواهید فشار خونتان با توجه به میزان سدیمی که دریافت میکنید ، کاهش دهید،این کار را انجام داده اید اما در واقع سیستم رنین-آنژیوتانسین را فعال میکنید.
برای آزمایشات این مطالعات، منت و همکارانش نتایج ۴ مطالعه که میزان دریافتی نمک را اندازه گیری و شرایط سلامت قلب را ثبت کرده بودند، گردآوری کردند. در مجموع، این مطالعات شامل بیش از ۱۳۳۰۰۰ نفر از ۴۹ کشور بود.
در هر کدام از مطالعات، از یک نمونهی ادرار صبحگاهی استفاده کردند تا بتوانند میزان نمک دریافتی روزانه را برای مدت زمان طولانیتری تخمین بزنند. روشی که آقای انتمن در AHA آن را ناکارآمد خواند.
افرادی که کمتر از ۳۰۰۰ میلیگرم سدیم در ادرارشان وجود داشت، در گروه کم-سدیم قرار گرفتند، در حالی که افرادی که ۷۰۰۰ میلیگرم سدیم یا بیشتر در ادرارشان قرار داشت، در گروه پرسدیم قرار گرفتند.
انتمن گفت: نویسندگان این مطالعات، این گونه برداشت کردند که اندازه گیری سدیم موجود در ادرار در یک نقطهی زمانی این چنینی، میتواند به ما بگوید که میزان سدیم دریافتی در تمام طول مطالعات چگونه بوده است.
انتمن نگران است که اخبار پخش شده از این مطالعات، مردم را به سمتی هدایت کند که تصمیماتی برای رژیم غذاییشان بگیرند که آسیب جدی به سلامت قلبشان بزند.
او افزود: اگر ناکارآمدی این تحلیلها را نشان ندهیم، ممکن است یک مشکل سلامتی بزرگ عمومی به وجود بیاید.
نتایج این مطالعات در ۲۰ می در The Lancet منتشر شد.
شارون ضرابی، متخصص تغذیه در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک: برای هزاران سال است که نمک بخشی از رژیم غذایی انسانها است. اما با شروع استفاده از غذاهای فرآوری شده، استفاده از نمک در دوزهای بالاتری برای طعم و به عنوان مادهی نگه دارند صورت گرفته است .
ضرابی گفت: ما برای بیمارانی که فشار خون بالایی دارند از رژیم غذایی دش استفاده میکنیم. این رژیم شامل انواع میوهها و سبزیجات است و مقدار نمک افزوده را محدود میکند. همانطور که بیشتر مطالعات غذایی میگویند، همه چیز باید در اعتدال باشد. به همین علت سعی کنید که از چاشنیها و غذاهای فرآوری شده استفاده نکنید، چون بیشتر از چیزی که فکر میکنید نمک دارند. مانند سس های آماده برای سالاد، خردل، پنیر، سسها و حتی محصولات نانی.
دکتر هاوارد لویت، مدیریت بخش قلب در بیمارستان دانشگاه استاتان آیلند در نیویورک: این ایده که بیشتر افراد دارند به میزان لازم نمک مصرف میکنند، بحث برانگیز است.
او افزود که این مطالعات جدید، نیاز به کنترل میزان نمک مصرفی را به عنوان وسیلهای برای پیشگیری از بیماریهای قلبی منکر نمیشود.
مقالهی منتشر شده، این گمان را نشان میدهد که وقتی فردی به میانسالی رسید، نیازی به انجام راهبردهای حال حاضر در رابطه با سدیم ندارد. اما این باعث کاهش ارزش اهداف پیشگیرانه که مهمترین دلیل ایجاد چنین راهبردهایی بودند، نمیشوند.
منبع: ، ترجمه شده از هلث دی
نوشته اولین بار در پدیدار شد.
آیا ممکن است که رژیم غذایی کم نمک به سلامتی آسیب برساند؟