بستری شدن ۴۰۰۰ نفر مبتلا به آنفلوانزا در کشور

بستری شدن ۴۰۰۰ نفر مبتلا به آنفلوانزا در کشور/ویروس امسال تغییر ژنتیک یافته‌تر است

 

 اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی,
کرمان معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر بویژه طی دو هفته گذشته فراگیری بیماری آنفلوانزا بیشتر شده و پیش‌بینی ما این است که تا دو یا سه هفته آینده این بیماری ادامه پیدا خواهد کرد ضمن آنکه تاکنون بیش از ۴۰۰۰ نفر در سطح کشور به دلیل ابتلاء به این بیماری در بیمارستان ها بستری و تعدادی نیز متاسفانه جان خود را از دست داده اند.

دکتر “علیرضا رییسی” صبح امروز ۱۱ آذرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به هدف از سفر خود به سیرجان گفت: برای بازدید از فرایند اقدامات شهرستان سیرجان در حوزه بهداشت، بازدید از پروژه‌های در حال اجرای عمرانی حوزه بهداشتی و بررسی وضعیت دارو و شاخص‌های درمانی استان کرمان به این شهرستان سفر کرده ایم.

 

وی با بیان این مطلب که دانشگاه علوم پزشکی سیرجان در شاخص‌های حیاتی و اصلی حوزه سلامت وضعیت مطلوبی دارد، تصریح کرد: شاخص‌های حوزه سلامت این دانشگاه علوم پزشکی از میانگین کشوری بالاتر است و در حوزه مرگ و میر نوزادان و کودکان، مرگ و میر مادران باردار، مدیریت بیماری‌های غیر واگیر و کنترل بیماری‌های واگیردار روند قابل قبولی در این دانشگاه ارزیابی شده است.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص طرح «هر خانه یک پایگاه بهداشتی» عنوان کرد: در حال حاضر سه استان این طرح را به صورت پایلوت در حال اجرا دارند که در این طرح از هر خانوار یک نفر انتخاب و مواردی در حیطه پیشگیری، درمان‌های اولیه و توانبخشی به آن فرد آموزش‌ داده می‌شود تا افراد به عنوان رابطین (سفیران) سلامت پیام رسان سلامت و مراقب سلامت خانواده خودشان باشند.

 

وی در زمینه وضعیت آنفلوآنزا در کشور گفت: هر ساله با سرد شدن هوا موج آنفلوآنزا در کشور شیوع پیدا می‌کند اما تفاوت ویروس امسال با سال‌های قبل در این است که امسال موج آنفلوانزا حدود سه هفته زودتر آغاز شد (هر سال در اواخر آبا و اوایل آذر شیوع پیدا می‌کرد) و همچنین نوع ویروسی که امسال شایع شده یک ویروس مهاجم‌تر و تغییر ژنتیک یافته‌تر نسبت به سال قبل است لذا فراگیری آن بیشتر شده است.

 

رئیسی ادامه داد: در حال حاضر بویژه طی دو هفته گذشته این فراگیری بیشتر شده است و پیش‌بینی ما این است که تا دو یا سه هفته آینده این بیماری ادامه پیدا خواهد کرد ضمن آنکه تا کنون بیش از ۴۰۰۰ نفر در سطح بیمارستان‌های کشور به دلیل ابتلاء به این بیماری بستری شده اند و تعدادی نیز متاسفانه جان خود را از دست داده اند البته مرگ و میرهای اتفاق افتاده ناشی از ابتلاء به آنفلوانزا، دارای سابقه بیماری قبلی همچون بیماری های قلبی، کلیوی، سرطان یا ضعف ایمنی داشته‌اند.

 

وی اظهار کرد: به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم فردی واکسن آنفلوانزا بزند مگر اینکه جزء گروه های پرخطر(مادران باردار، افراد بالای ۶۵ سال، بیماران ریوی، قلبی، کلیوی، سرطانی و …) باشند، همچنین افراد از خود درمانی نیز پرهیز کنند و نکات بهداشت فردی را و همچنین شستن مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک‌های مناسب را رعایت کنند.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: همچنین تاکید داریم افرادی که بدن درد خیلی شدید داشته یا سرماخوردگی آنها طولانی مدت بوده، حتما به پزشک مراجعه کنند ضمن آنکه تاکید می کنیم ما هیچ نوع کمبود دارویی در کشور نداریم و هر بیمارستان اعم از خصوصی و دولتی اگر بیمار آنفلوآنزایی داشته باشند، دارو به اندازه کافی در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

Tags: